Седница Извршног одбора САНУ

Седница Извршног одбора САНУ

Четвртак, 7. фебруар 2019. године, 11:00 сати (просторије Огранка САНУ у Нишу, сала за седнице, број 66).

Извршни одбор САНУ указао је велику част Огранку САНУ у Нишу одлуком да једну од својих првих седница после новогодишњих и божићних празника одржи управо у Огранку, чиме недвосмислено демонстрира настојање руководства САНУ да промовише рад свог Огранка у Нишу и да допринесе равномерном регионалном развоју Србије.

Седницом је председавао академик Владимир Костић, председник САНУ. Чланови Извршног одбора САНУ расправљали су о редовним темама из делокруга рада САНУ (као што су: захвалнице Академији упућене од различитих институција и организација, комеморативни скупови, извештаји о раду јединица САНУ, конкурси за награде, молбе појединаца и институција итд.). Поздрављајући председника САНУ, академика Костића, као и чланове Извршног одбора, и захваљујући се и овом приликом на одлучности руководства САНУ у пројекту оснивања Огранка и на постојаној организационој и материјалној подршци, академик Нинослав Стојадиновић, председник Огранка САНУ у Нишу, упознао је чланове Извршног одбора САНУ, путем видео-презентације и одговарајућих коментара, са радом Огранка у 2018. години. Академик Костић је тим поводом изрекао читав низ похвала и високих оцена за успешан рад Огранка.

Седници су присуствовали и чланови Огранка САНУ у Нишу.

Пре почетка седнице, представници штампаних и електронских медија узимали су изјаве од челника САНУ ради припремања вести и извештаја.

Академик Костић, председник САНУ, након седнице Извршног одбора, имао је састанак са проф. др Драганом Антићем, ректором Универзитета у Нишу, ради разговора о условима даље сарадње Огранка и Универзитета, а посебно о условима и начину коришћења просторија Универзитета у Нишу за потребе рада Огранка.

© 2024 | Српска академија наука и уметности, Огранак САНУ у Нишу |