Састанак тима пројекта О-14-18 Развој, моделовање и оптимизација производње биодизела коришћењем нејестивих и отпадних сировина

Састанак тима пројекта О-14-18 Развој, моделовање и оптимизација производње биодизела коришћењем нејестивих и отпадних сировина

Састанак тима пројекта О-14-18
Развој, моделовање и оптимизација производње биодизела коришћењем нејестивих и отпадних сировина
.

Координатор пројекта: дописни члан САНУ Влада Вељковић.
Руководилац пројекта: проф. др Оливера Стаменковић.

Петак, 29. јануар 2021. године, 12:00 сати.
Свечана сала Технолошког факултета у Лесковцу.

У раду првог овогодишњег састанка тима пројекта О-14-18 Развој, моделовање и оптимизација производње биодизела коришћењем нејестивих и отпадних сировина, који је одржан у петак, 29. јануара 2021. године, на Технолошком факултету у Лесковцу, учествовали су: дописни члан САНУ Влада Вељковић, координатор пројекта, проф. др Оливера Стаменковић, новоименовани руководилац пројекта, и сарадници: проф. др Ивана Банковић Илић, проф. др Зоран Тодоровић, др Марија Миладиновић, др Милан Костић, др Драган Тротер и Биљана Ђорђевић. Оправдано је био одсутан др Звонко Њежић.
Пре почетка састанка, минутом ћутања одата је пошта недавно преминулом председнику Огранка САНУ у Нишу академику Нинославу Стојадиновићу.
На састанку је, најпре, координатор пројекта Влада Вељковић информисао присутне о именовању проф. др Оливере Стаменковић за руководиоца пројекта и изменама у саставу тима пројекта. Потом је размотрен и прихваћен Извештај о раду на пројекту у 2020. години и План рада на пројекту за 2021. годину. На крају је, након дискусије, донет закључак о садржају, форми и начину презентације резултата пројекта у 2020. години на веб-страници Огранка САНУ у Нишу, која ће бити постављена 2. фебруара 2021. године, као прва у низу виртуалних презентација резултата рада на пројектима Огранка.
Представљањем овог пројекта отвора се нова пракса упознавања научне и шире јавности са резултатима научноистраживачког рада на пројектима Огранка у условима пандемије Ковид-19. На основу повратних информација о пријему, руководство Огранка одлучиће да ли да се са овом праксом настави и након савладавања пандемије и враћања уобичајеној организацији рада.