Огранку САНУ у Нишу додељена Плакета Електронског факултета у Нишу

Огранку САНУ у Нишу додељена Плакета Електронског факултета у Нишу

Огранку САНУ у Нишу додељена Плакета Електронског факултета у Нишу

Петак, 29. јануар 2021. године, 12:00 сати.
Сала „Владимир Јасић”, Деканат Електронског факултета у Нишу.

Поводом обележавања 60 година постојања и рада Електронског факултета Универзитета у Нишу, Савет Електронског факултета је крајем протекле године донео одлуку о додели Плакете и Златне значке Факултета заслужним институцијама и појединцима. Плакета се додељује организацијама и појединцима за изванредан допринос у раду или развоју установе или за изванредан допринос у наставном и научноистраживачком раду. Добитници плакете за 2020. годину су Компанија НИС а. д. Нови Сад и Огранак САНУ у Нишу. Златна значка Електронског факултета се додељује организацијама и појединцима за значајан допринос у раду или развоју, као и за значајне резултате у наставном и научноистраживачком раду. Ово признање, за 2020. годину добио је Игор Николић из Сврљига.
Због ситуације у вези са пандемијом Ковид-19 није било могуће одржати традиционалну Свечану академију, па су декан, проф. др Драган Манчић, и председник Савета Електронског факултета, проф. др Драган Пантић, на посебној свечаности – у складу са мерама за спречавање инфекције – уручили плакете и златну значку представницима добитника признања. У име Огранка САНУ у Нишу Плакету је примио господин Драган Стојадиновић, стручни сарадник за научну и уметничку делатност, међународну сарадњу и односе са јавношћу Огранка САНУ у Нишу.
Плакета представља признање Огранку САНУ у Нишу за изванредан допринос раду и развоју Електронског факултета у Нишу и продубљивање сарадње ове две установе, за шта највећу заслугу има недавно преминули академик Нинослав Стојадиновић, председник Огранка САНУ у Нишу, дугогодишњи професор и декан овог факултета.
Додели признања, између осталих, присуствовали су и специјални саветник председника и премијера Републике Србије, пређашњи министар просвете, науке и технолошког развоја, Младен Шарчевић, и ректор Универзитета у Нишу, проф. др Драган Антић.