Састанак тима пројекта О-14-18 Развој, моделовање и оптимизација производње биодизела коришћењем нејестивих и отпадних сировина

Састанак тима пројекта О-14-18 Развој, моделовање и оптимизација производње биодизела коришћењем нејестивих и отпадних сировина

Састанак тима пројекта О-14-18
Развој, моделовање и оптимизација производње биодизела коришћењем нејестивих и отпадних сировина.

Координатор пројекта: дописни члан САНУ Влада Вељковић.
Руководилац пројекта: проф. др Оливера Стаменковић.

Среда, 21. децембар 2022. године, 12:00 сати.
Технолошки факултет у Лесковцу.

У среду, 21. децембра 2022. године, одржан је састанак тима пројекта О-14-18 Развој, моделовање и оптимизација производње биодизела коришћењем нејестивих и отпадних сировина (координатор пројекта: дописни члан САНУ Влада Вељковић, руководилац пројекта: проф. др Оливера Стаменковић). Састанак је одржан на Технолошком факултету у Лесковцу, будући да је већина чланова истраживачког тима на овом пројекту управо са Технолошког факултета.

Састанку су присуствовали и у раду учествовали: дописни члан САНУ Влада Вељковић, координатор пројекта, проф. др Оливера Стаменковић, руководилац пројекта, и сарадници: проф. др Ивана Банковић Илић, проф. др Зоран Тодоровић, др Марија Миладиновић, др Милан Костић и др Биљана Ђорђевић. Оправдано су били одсутни др Звонко Њежић и др Драган Тротер.

У складу са дневним редом, на састанку су, најпре разматрани и прихваћени Извештај о раду на пројекту у 2022. години и План рада на пројекту за 2023. годину, који ће бити разматрани на предстојећој седници Комисије за руковођење радом Огранка САНУ у Нишу. Након тога, размењена су мишљења о представљању резултата пројекта у 2022. години, које је планирано и најављено за 26. јануар 2023. године, на Технолошком факултету у Лесковцу. Након дискусије, у којој су учествовали сви чланови тима, донета је одлука о садржини и форми презентације, као и о предавачима који ће изложити припремљену грађу о резултатима рада на пројекту.

Између осталог, констатовано је и да овакав приказ резултата истраживања представља добар начин упознавања научне и шире јавности са научноистраживачким радом на пројектима Огранка.