Додела награда младим талентима – студентима електротехнике

Додела награда младим талентима – студентима електротехнике

Додела награда младим талентима – студентима електротехнике

Петак, 27. децембар 2019. године, 12:00 сати.
Просторије Огранка САНУ у Нишу, Универзитетски трг 2, соба 66.
  1. Огранак САНУ у Нишу доделио је две награде за најбоље радове на 12. Међународној конференцији студентских пројеката IEEESTEC (28. новембар 2019. године)
  • Најбољи рад по, оцени рецензената: Анђела Антић, Електронски факултет у Нишу, Утицај методе израчунавања корелације на перформансе алгоритма машинског учења;
  • Рад са најбољом практичном реализацијом: Данило Ђорђевић, Електронски факултет у Нишу, Аналогна дисторзија В-2.
  1. На основу увида у укупне резултате студијског и научног рада пријављених кандидата на Конкурс Фондације за студије наука и уметности САНУза доделу стипендије из области електротехничких наука (од 2. априла 2019. године), донета је одлука, у договору са IEEE ED/SSC University of Niš Student Branch Chapter, да се награде доделе свим кандидатима са приоритетне листе за Електронски факултет у Нишу:

Александру Гаврићу, студенту IV године (који је, истовремено, и добитник стипенције Фондације за студије наука и уметности САНУ),

Нађи Гавриловић, мастер студије,

Новаку Радивојевићу, III година,

Тамари Митић, мастер студије,

Александри Станојевић, мастер студије.

Награде се састоје од ваучера у износу од 15.000 динара за ИТ опрему, публикације Академик Михаило Гавриловић: историчар, архивист и дипломата (Ниш: Српска академија наука и уметности – Огранак САНУ у Нишу, 2018) и Зборника радова 11. Међународне конференције студентских пројеката IEEESTEC (Ниш: Студентски огранак IEEE SB Niš, Огранак САНУ у Нишу, 2019). Награде су уручили академик Нинослав Стојадиновић, председник Огранка САНУ у Нишу, и проф. др Данијел Данковић, члан Извршног одбора IEEE Секције Србија и Црна Гора, задужен за студентске активности.

Свечана додела награда, са пригодним коктелом, одржана је у петак, 27. децембра 2019. године, од 12:00 сати, у просторијама Огранка САНУ у Нишу (зграда Универзитета у Нишу, Универзитетски трг 2, IV спрат). Свечаности су присуствовали и чланови и сарадници Огранка, колегинице и колеге награђених студената, као и представници медија.