Виртуелни међународни симпозијум Нове минимално инвазивне терапије за БПХ/ЛУТС

Виртуелни међународни симпозијум Нове минимално инвазивне терапије за БПХ/ЛУТС

Виртуелни међународни симпозијум
Нове минимално инвазивне терапије за БПХ/ЛУТС.

Модератор: проф. др Драгослав Башић
Организатори: Уролошка секција СЛД, Огранак САНУ у Нишу, Балканска уролошка асоцијација

Уторак, 25. фебруар 2021. године, 16:00 сати.

У организацији Уролошке секције Српског лекарског друштва, Огранка САНУ у Нишу и Балканске уролошке асоцијације, 25. фебруара 2021. године одржан је међународни виртуелни симпозијум под називом Нове минимално инвазивне терапије за БПХ/ЛУТС. Симпозијум је акредитован Одлуком Здравственог савета Србије А-1-1550/20 у јулском року 2020. године са 10 бодова за предаваче и 6 бодова за пасивно учешће.

Поздравну реч учесницима упутили су академик Јован Хаџи-Ђокић, проф. др Драгослав Башић, председник Уролошке секције СЛД, и проф. др Оливер Станков,  председник Балканске уролошке асоцијације. Предавачи су на инспиративан начин представили најновије дијагностичко-терапијске поступке за бенигну хиперплазију простате и симптоме доњег уринарног тракта. Одржано је укупно десет предавања, уз интерактивно учешће слушалаца. Симпозијум је био изванредно технички организован и изазвао је велику пажњу научне и стручне јавности. Према подацима техничког организатора скупа, регистровано је укупно 208 учесника из Србије, Северне Македоније, Босне и Херцеговине – Републике Српске и Бугарске.

Према спроведеној анкети након завршетка симпозијума, учесници су били сагласни у оцени да је научни садржај био иновативан и користан за клинички рад.