V Међународна научна конференција Регионални развој и прекогранична сарадња

V Међународна научна конференција Регионални развој и прекогранична сарадња

V Међународна научна конференција
Регионални развој и прекогранична сарадња.

Субота, 4. децембар 2021. године, 10:00 сати.
Пирот, просторије Уговорне окружне привредне коморе Пирот.

Организатори: Српска академија наука и уметности – Огранак САНУ у Нишу, Град Пирот, Уговорна окружна привредна комора Пирот, Факултет за менаџмент Зајечар и Универзитет Метрополитан.

У суботу, 4. децембра 2021. године, одржана је V Међународна научна конференција Регионални развој и прекогранична сарадња. Због актуелне ситуације изазване корона вирусом, Конференција је одржана у хибридном формату. Део Конференције, поздравне речи и уводна излагања одржани су у просторијама Уговорне окружне коморе Пирот, док је излагање радова по сесијама одржано путем Zoom платформе. На конференцији је представљено 48 научних радова које је пријавило 98 аутора из научних институција из Бугарске, Македоније, Србије, Албаније, Хрватске, Русије, Грчке и Вијетнама. Представљени радови  разматрају теме и искуства значајна за регионални развој и прекограничну сарадњу, унапређење пословног окружења, нове трендове у повећању ефикасности привреде, иновације које доприносе привредном развоју пограничних подручја и пословање у доба Ковида.

Скуп су поздравили др Драган Костић, председник УОПК Пирот и дописни члан САНУ Влада Вељковић, председник Научно-програмског одбора Kонференције. Скуп је поздравио и академик Мирослав Крстић (University of California, San Diegо). Испред Градске управе обратио се Милош Цолић, заменик градоначелника Пирота, док је о значају Kонференције говорила и Драгана Тончић, начелница Пиротског управног Округа.

Конференција је одржана под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Обраћање представницима медија дописног члана САНУ Владе Вељковића, председника Научно-програмског одбора Конференције.

Програм конференције.