Састанак са руководиоцима установа културе из Прокупља

Састанак са руководиоцима установа културе из Прокупља

Састанак са руководиоцима установа културе из Прокупља

Среда, 12. август 2020, 11:00 сати.
Огранак САНУ у Нишу, сала бр. 66/III.

У среду, 12. августа 2020. године у Огранку САНУ у Нишу одржан је састанак са руководиоцима установа културе из Прокупља, поводом организације предстојећих заједничких активности. Састанку су присустовали: академик Нинослав Стојадиновић, председник Огранка САНУ у Нишу, виши библиотекар Драган Огњановић, директор Народне библиотеке „Раде Драинац” Прокупље, виши кустос Дарко Жарић, директор Народног музеја Топлице Прокупље, проф. др Горан Максимовић, руководилац пројекта у Огранку, проф. др Драган Жунић, координатор активности у Огранку.
Састанак је водио академик Стојадиновић, а разговарало се о предложеном програму 51. Драинчевих књижевних сусрета (Прокупље–Ниш, август–новембар 2020), посебно о промоцији зборника радова Књижевно дело Рада Драинца: ново читање (Ниш–Прокупље: Огранак САНУ у Нишу, Народна библиотека „Раде Драинац” Прокупље, Филозофски факултет Универзитета у Нишу, 2020), затим, о организацији научног скупа Књижевни легати у институцијама културе, сталне књижевно-меморијалне поставке и задужбине у Србији: садашњост и перспектива (Ниш–Прокупље, 22–23. октобар 2020), као и о реализацији пројекта Др Душан З. Милачић (1892–1979): романиста, преводилац, књижевник (који обухвата изложбу, каталог и научни панел о животу и раду Душана Милачића, новембар 2020).
Постигнут је договор да се поменуте активности свакако реализују у одговарајућем простору у Нишу и Прокупљу, уз максимално вођење рачуна о мерама заштите од могуће инфекције корона-вирусом и са редукованим присуством јавности. Посебно су размотрене могућности организовања појединих манифестација у online-формату, уколико околности у погледа развоја епидемије Covid-19 то буду захтевале.