Презентација реализације пројекта Огранка САНУ у Нишу: Е-03-19

Презентација реализације пројекта Огранка САНУ у Нишу: Е-03-19

Презентација резултата пројекта Огранка САНУ у Нишу: Е-03-19
Улога и утицај туризма на локални економски развој: анализа потенцијала Града Лесковца и Јабланичког управног округа.

Петак, 20. децембар 2019. године, у 10:00 сати.
Лесковац, просторије Скупштине Града, ул. Пана Ђукића 9-11.

Координатор пројекта академик Нинослав Стојадиновић,
руководилац пројекта проф. др Јелена Станковић.

У оквиру активности на пројекту Улога и утицај туризма на локални економски развој: анализа потенцијала Града Лесковца и Јабланичког управног округа, у петак, 20. децембра 2019. године, са почетком у 10:00 сати, у просторијама Скупштине Града (Пана Ђукића 9-11, Лесковац), одржана је презентација резултата и закључака пројекта представницима локалних креатора политика и привредницима града Лесковца. Састанак је отворио градоначелник Лесковца др сци. мед Горан Цветановић, који је у поздравној речи у фокус ставио значај пројекта као информационе основе локалној самоуправи у креирању мера подршке локалном економском развоју. Потом се скупу обратио академик Нинослав Стојадиновић, који је истакао пројектне активности Огранка САНУ у Нишу у контексту сарадње са привредом и локалним самоуправама на југу Србије.

Резултати су презентовани у оквиру две целине: први део, под насловом „Анализа привредне структуре и туристички производ града Лесковца“, презентовала је Ивана Марјановић, док је други део резултата, „Тржиште рада и пословно окружење као детерминанте развоја града Лесковца“, саопштила проф. др Јелена Станковић. Резултати сугеришу да је град Лесковац још увек доминантно усмерен на секторе индустрије и трговине, те да је потребан сет стратешких мера који би јасно дефинисао туристички производ града Лесковца, али и био усмерен на изградњу инфраструктуре која би била подршка развоју туристичких услуга.

Након презентације резултата, отворена је дискусија у којој су учествовали градоначелник Града Лесковца др сци. мед Горан Цветановић, академик Нинослав Стојадиновић, Небојша Коцић, директор Туристичке организације Лесковца, Небојша Димитријевић, кустос Народног музеја Лесковац, и Соња Цонић, директор Културног центра Лесковац.

.

© 2024 | Српска академија наука и уметности, Огранак САНУ у Нишу |