Научни скуп
БАЛКАН АРТ ФОРУМ 2021 – уметност и култура данас: хармонија и дисхармонија – видео конференција

Научни скуп
БАЛКАН АРТ ФОРУМ 2021 – уметност и култура данас: хармонија и дисхармонија – видео конференција

Девети национални научни скуп са међународним учешћем
БАЛКАН АРТ ФОРУМ 2021 – уметност и култура данас: хармонија и дисхармонија – видео конференција.

Организатори:
Факултет уметности Универзитета у Нишу, Огранак САНУ у Нишу.

8–9. октобар 2021. године.
Свечано отварање: петак, 8. октобaр 2020. године. 13:00 сати.

Девети национални научни скуп са међународним учешћем БАЛКАН АРТ ФОРУМ 2021 – уметност и култура данас: хармонија и дисхармонија – видео конференција

Организатори: Факултет уметности Универзитета у Нишу, Огранак САНУ у Нишу.

8-9 октобар, 2021. године.

Дана 8. и 9. октобра 2021. године, у организацији Факултета уметности Универзитета у Нишу и Огранка САНУ у Нишу, одржан је девети национални научни скуп са међународним учешћем БАЛКАН АРТ ФОРУМ 2021уметност и култура данас: хармонија и дисхармонија. Због епидемиолошких околности, скуп је организован у форми видео конференције, која се могла уживо пратити на фејсбук страници Факултета уметности у Нишу.

Научни скуп званично је отворила проф. др Весна Лопичић, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Нишу, уз поздравне речи дописног члана САНУ Владимира Ракочевића, представника Огранка САНУ у Нишу и проф. др Милене Ињац, в.д. декана Факултета уметности у Нишу. Након отварања, одржана су два пленарна предавања. Проф. др Игор Борозан је одржао предавање на тему Затирање меморије у јавном простору на тлу Србије од 19. до 20. века, док је Роберто Ђанинети предавање држао на тему Зборник: Све ствари узете у обзир – систематични каталог. По завршетку пленарних предавања, одржане су сeсиje нa кojимa су учeсници скупa свoje рaдoвe прeдстaвљали путeм zoom плaтфoрмe.

Наредног дана, своје стваралачке опусе представили су др ум. Бранка Поповић, са Факултета музичке уметности у Београду и др ум. Ема Попивода, са Универзитета „Гоце Делчев” у Штипу. После представљања опуса, настављен је рад по сесијама.

Видео материјал са Конференције доступан је на фејсбук страници Факултета уметности у Нишу на следећим линковима:

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=2106180072868510

и

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=401348331635782