Научни скуп:
14. симпозијум Савремене технологије и привредни развој

Научни скуп:
14. симпозијум Савремене технологије и привредни развој

22-23. октобар 2021. године, 10:00 сати.
Хотел „Бавка“, Добри Шпанца бб, Лесковац.
Свечано отварање научног скупа.

Научни скуп: 14. симпозијум Савремене технологије и привредни развој

Организатори: Технолошки факултет у Лесковцу, Огранак САНУ у Нишу.

Технолошки факултет у Лесковцу је, у сарадњи са Огранком САНУ у Нишу, организовао дводневни 14. симпозијум са међународним учешћем Савремене технологије и привредни развој, у хотелу „Бавка“, у Лесковцу. И ове године, Симпозијум је одржан под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Поздравне речи на свечаном отварању имали су: проф. др Драгиша Савић, декан Технолошког факултета у Лесковцу, дописни члан САНУ Влада Вељковић, представник Огранка САНУ у Нишу, др Горан Цветановић, градоначелник Лесковца и проф. др Драган Антић, ректор Универзитета у Нишу који је свечано отворио Симпозијум.

На Симпозијуму су учествовали и предавачи из САД-а, Румуније, Индије и Италије, који су своја пленарна предавања одржали онлајн, док су се њихове колеге из Србије обратиле уживо.

За Симпозијум је пријављено 100 саопштења из 13 научних области. Постерски је презентовано 80 радова. Одабрани радови биће објављена у целости у часопису Advanced Technologies чији је издавач Технолошки факултет у Лесковцу.