Концерт: 4G’s Quartet

Концерт: 4G’s Quartet

Среда, 23. октобар 2019. године, 20:00 сати.
Концертно-изложбени простор Факултета уметности у Нишу, Књажевачка 2а

Организатори: Огранак САНУ у Нишу, Факултет уметности у Нишу.

Нову концертну сезону Огранак САНУ у Нишу започео је, већ традиционално, а и најприродније, у сарадњи са Факултетом уметности Универзитета у Нишу, и то концертом, бар у нашој земљи, јединственог камерног састава – квартета гитара 4G’s Quartet. Квартет чине студенти завршних година Факултета уметности у Нишу: Стефан Дејановић, Милош Вуковић, Павле Жаркић и Стефан Миленковић, са којима ради ванредни професор и композитор Братислав Златковић.

Овај квартет већ је имао запажене наступе у Ћустендилу и Балчику (Бугарска), као и у Нишу, Косовској Митровици и Новом Саду, а освојио је и неколико значајних награда: прве награде на XX јубиларном Guitar Art фестивалу 2019, у категорији камерна музика, у Београду, затим, на XXIII Интернационалном конкурсу Academician Marin Goleminov 2019, у Ћустендилу (Бугарска), звање Лауреата на Naissus Guitar фестивалу 2019. у Нишу, као и сертификат за значајан допринос X Међународном фестивалу младих уметника (International Youth Arts Festival) Via Pontica у Балчику.

Млади уметници 4G’s Quartet-а извели су на концерту композиције Петра Илича Чајковског, Паула Белинатија, Кларисе Асад, Шигеру Мацуоке,  Братислава Златковића, Јохан Пахелбела (варијације Лос Анђелес квартета гитара), Братислава Златковића, и обраду једне традиционалне македонске народне песме.