Заједнички састанак Извршног одбора САНУ и Комисије за руковођење радом Огранка САНУ у Нишу

Заједнички састанак Извршног одбора САНУ и Комисије за руковођење радом Огранка САНУ у Нишу

Уторак, 8. фебруар 2022. године, 12:00 сати (просторије Огранка САНУ у Нишу, сала за седнице, број 66).

У уторак, 8. фебруара 2022. године, у Огранку САНУ у Нишу одржан је Заједнички састанак Извршног одбора САНУ и Комисије за руковођење радом Огранка САНУ у Нишу. Овом посетом чланова Извршног одбора САНУ и заједничким радом не само што је још једном указана велика част Огранку САНУ у Нишу, већ је, истовремено, потврђена решеност руководства САНУ да у деликатним кадровским и организационим околностима у којима се нашао Огранак подржи рад новог руководства Огранка, на челу са дописним чланом САНУ Владом Вељковићем, омогући организациону консолидацију Огранка и подстакне његов даљи успешан рад и деловање.

Седницом је председавао академик Владимир С. Костић, председник САНУ. У раду седнице учествовали су: академик Зоран Поповић, потпредседник САНУ, академик Зоран Кнежевић, генерални секретар САНУ, академик Стеван Пилиповић, председник Огранка САНУ у Новом Саду, др Бојан Бугарчић, управник послова САНУ, затим, чланови Комисије за руковођење радом Огранка САНУ у Нишу: дописни члан Влада Вељковић, председник Комисије, академик Јован Хаџи-Ђокић, академик Градимир Миловановић, и академик Владимир Ракочевић, као и проф. др Драган Жунић, доскорашњи координатор активности у Огранку. На седници је разматрана актуелна ситуација и будућност Огранка САНУ у Нишу.

Учесници у дискусији су изразили жаљење због смрти академика Нинослава Стојадиновића, председника Огранка САНУ у Нишу, и академика Милорада Митковића, потпредседника Огранка САНУ у Нишу, као и забринутост због чињенице да на прошлогодишњим изборима нових чланова САНУ за дописног члана САНУ није изабран ниједан кандидат Огранка нити кандидат из Ниша. Истакнуто је да се од новообразоване Комисије за руковођење радом Огранка САНУ у Нишу очекује да успешно руководи радом Огранка до завршетка наредног циклуса за изборе у чланство САНУ,  избора нових чланова. Чланови Извршног одбора САНУ су обећали да ће пружити пуну подршку и помоћ како би Огранак САНУ у Нишу био функционалан и у садашњим деликатним околностима, и на примерен и очекиван начин делотворан у широј заједници. Председник Комисије, дописни члан САНУ Влада Вељковић, уз изразе захвалности за подршку, информисао је чланове Извршног одбора о новијим дешавањима у раду Огранка, и нагласио да је за текућу годину планирано 29 активности, од којих су четири већ реализоване..

© 2024 | Српска академија наука и уметности, Огранак САНУ у Нишу |