Научни скуп
32. Међународна конференција о микроелектроници – МИЕЛ 2021.
(32nd International Conference on Microelectronics – MIEL 2021)

Научни скуп
32. Међународна конференција о микроелектроници – МИЕЛ 2021.
(32nd International Conference on Microelectronics – MIEL 2021)

Недеља 12. септембар – уторак 14. септембар 2021. године, Електронски факултет у Нишу.
Отварање, понедељак, 13. септембар 2021. у 13:00 сати

Организатори:  Електронски факултет у Нишу, Интернационални институт инжењера електронике и електротехнике (IEEE), Секција Србија и Црна Гора, ED/SSC Подружница, у сарадњи са Српском академијом наука и уметности – Огранком САНУ у Нишу. Конференција је одржана под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Друштва за ЕТРАН.

У Нишу је од 12. до 14 септембра 2021. године одржана 32. Међународна конференција о микроелектроници – МИЕЛ 2021. Предавачи по позиву дали су висок научни ниво МИЕЛ конференцији, а поред њих презентовано је још 76 радова који представљају плод научноистраживачког рада 246 аутора из 26 различитих земаља. Представљени су резултати истраживања на пољу физике, технологије и карактеризације микро- и нано-електронских компонената и система. Због епидемиолошке ситуације, презентације су одржане преко дигиталне платформе Virtual MIEL.

У оквиру конференције МИЕЛ одржан је скуп МИЕЛ 2021. посвећен академику Нинославу Стојадиновићу. На скупу су о академику Стојадиновићу говорили академик Градимир Миловановић, проф. др Небојша Дончов, продекан Електронског факултета у Нишу, проф. др Данијел Данковић и доц. др Војкан Давидовић, копредседници овогодишње МИЕЛ конференције. Током скупа, премијерно је приказан документарни филм о академику Стојадиновићу. Скуп је био затвореног карактера, уз пренос преко видео линка.

Пре почетка научног дела МИЕЛ конференције, у недељу, 12. септембра одржан је миниколоквијум Nanoelectronics and Nanodevices. У оквиру миниколоквијума, преко дигиталне платформе, презентовано је 6 радова еминентних светских научника у области микро- и нано-електронике. Миниколоквијум је послужио као форум за размену научних искустава, али и као добар увод за даље дискусије у оквиру секција конференције МИЕЛ.