13. Међународна конференција студентских пројеката IEEESTEC

13. Међународна конференција студентских пројеката IEEESTEC

13. Међународна конференција студентских пројеката IEEESTEC

Четвртак, 26. новембар 2020. године, 10:00 сати.
Електронски факултет у Нишу, Александра Медведева 14.

Организатори: Студентски огранак IEEE SB Niš, EESTEC LC Niš, Електронски факултет Универзитета у Нишу, Огранак САНУ у Нишу.

У четвртак, 26. новембра 2020. године, на Електронском факултету у Нишу, у организацији IEEE SB Niš и EESTEC Niš, а уз подршку Електронског факултета у Нишу, IEEE секције Србије и Црне Горе, IEEE друштва EDS/SSCS, MTT, групе IEEE WIE, одржана је Тринаеста међународна конференција студентских пројеката IEEESTEC. Овога пута, с обзиром на околности пандемије Ковид 19, скуп је одржан као онлајн конференција. Значај конферeнције студентских пројеката препознали су и подржали је Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Центар за промоцију науке.

За Конференцију је 100 аутора послало 59 радова; сви радови су прошли фазу рецензирања и објављени су у Зборнику радова. Најбољи радови награђени су у више категорија. Огранак САНУ у Нишу доделио је две награде – у категоријама „најбољи рад по оцени рецензената” и „рад са најбољом практичном реализацијом”:

– Најбољи рад по оцени рецензената: Данијел Димитријевић, Никола Kрстић, Електронски факултет Ниш, Интернет систем откључавања брава.

– Рад са најбољом практичном реализацијом: Тијана Лазић, Техничка школа Лозница, Уређај за мерење фазне разлике.

Презентације свих радова објављене су на сајту конференције:

http://ieee.elfak.ni.ac.rs/sr/ieeesteclive-rs/